Results 1 to 5 of 5

Thread: Breville 800es brew head

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    2

    Breville 800es brew head

    Hi all,

    first time post and hoping someone can please help or point me in the right direction. I have an 800es that has seen very little use, had been sitting for a few years with no use at all. I attempted to use it today however I canít get anything out of the brew head. There is steam and water coming out of the wand though. Ive removed the shower screen and have tried to run without it, still nothing. The pump comes on, water is feeding as itís coming out of the return. Seems to be blocked somewhere between the feed and brew head. Any thoughts?

    Cheers,
    Steve

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Maddington, Perth. Wa
    Posts
    375
    Thermoblock blocked. 3 way (2 way?) Solonoid blocked.
    You might need to pull some brew path hoses off and check for flow then.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Maddington, Perth. Wa
    Posts
    375
    Maybe a syringe with a hose on it. Connect it into feed side of thermoblock and try to pass some water through.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Jackster View Post
    Maybe a syringe with a hose on it. Connect it into feed side of thermoblock and try to pass some water through.
    Thanks Jackster, will give it a try. First time attempting to pull one of these apart so will do my best!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Maddington, Perth. Wa
    Posts
    375
    Im still using my 800es. But havent had the cover off it i dont think...
    Oh, of couse i did. Mine had a dodgy brew switch. It wouldnt work when you wanted it to and did work when you didnt want it...was a cracked track on the main board.
    Its been good other than that....
    Cant remember what it looked like inside though.

    Still waiting for my leaky musica repair job to arrive...wont ever plug the 800 in after that is going.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •