Results 1 to 6 of 6

Thread: EM6910 - Water problem

  1. #1
    Senior Member Stan's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Just North of Brisbane
    Posts
    945

    EM6910 - Water problem

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    I did a descale on the weekend. Since I did this every time I use the hot water outlet a considerable amount of water runs out of the Brew head. It didnt do this before the descale. Any ideas on a fix for this???? :-/

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    759

    Re: EM6910 - Water problem

    Did you sufficiently flush after the descale? Also, what descale solution did you use?

    I would start by running 2-3 litres of water through the group head.

  3. #3
    Senior Member Stan's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Just North of Brisbane
    Posts
    945

    Re: EM6910 - Water problem

    I used the sunbeam Tablet. I ran about 4 liters of water through afterward. I am wondering if a piece of scale got stuck somewhere? :-/

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    759

    Re: EM6910 - Water problem

    Scale stuck somewhere was my thought.

    I just did a descale today with Bomboras triple action. I know sunbeam says to only use their tablets/solutions, but apparently the triple action is safe to use on sunbeams. They also claim it completely disolves, not just dislodges, scale.

    If youre reluctant to send it back to sunbeam, you could consider using some triple action to see if it helps. This was my first descale with this solution so Im not speaking from much experience.

  5. #5
    Senior Member Stan's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Just North of Brisbane
    Posts
    945

    Re: EM6910 - Water problem

    Thanks for that I will try another descale with the sunbeam product if it doesnt work I will see if I can locate some bombora up here. :)

  6. #6
    A_M
    A_M is offline
    Guest
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    6,381

    Re: EM6910 - Water problem

    Quote Originally Posted by Stan link=1228294868/0#0 date=1228294868
    I did a descale on the weekend. *Since I did this every time I use the hot water outlet a considerable amount of water runs out of the Brew head. *It didnt do this before the descale. *Any ideas on a fix for this???? * :-/
    Had the same problem... What a little pain as it cost me 5 days of crap coffee.

    As I understand it there is a little spring valve that can have / get crap caught in it and or the spring can become week.

    Page 8 of the manual (service) shows the spring (parts 4,5 and 6)... However it is not clear.

    1: Drop the shower screen
    2: Undo the big brass nut
    3: The spring and another bit should be next to drop out ???

    As I have not done this my self.. I CAN NOT confirm... I am only passing on what was told to me by my service agent...

    If in doubt then follow up with others, however if you do proceed, let us know the outcome.



Similar Threads

  1. em6910 no water problem
    By turando in forum Brewing Equipment - Midrange ($500-$1500)
    Replies: 17
    Last Post: 18th June 2018, 10:05 PM
  2. Sunbeam - EM6910 - Hot water wand fell off, anyone with similar problem?
    By ajutrisa in forum Brewing Equipment - Midrange ($500-$1500)
    Replies: 12
    Last Post: 28th January 2012, 02:35 PM
  3. Water flow problem when machine gets hot - PLEASE HELP
    By guitarboyled in forum Brewing Equipment - Midrange ($500-$1500)
    Replies: 23
    Last Post: 4th January 2011, 07:33 PM
  4. Sunbeam Em6910 water temp problem
    By crazyhakins in forum Brewing Equipment - Midrange ($500-$1500)
    Replies: 3
    Last Post: 21st June 2009, 05:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •