Results 1 to 3 of 3
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Journeyman

Thread: 6910 steam wand pump pulsating

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    6

    6910 steam wand pump pulsating

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    I power up the machine each morning and the steam wand pump begins pulsating, emitting a low pressure hiss. If I turn the steam dial just slightly, it stops. The machine brews fine otherwise so wondering what the issue could be.

    The machine is 3 1/2 years old and is in use every day. This problem has been ongoing for a while now and I'd like to have it fixed, should it not be too expensive. I must admit that I have not cleaned this for a few months however this problem was evident prior to the last clean.

    Look forward to your input one and all..

  2. #2
    Senior Member Journeyman's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bendigo
    Posts
    1,029
    Does it start again when you've made your milk and turned the steam off? Or is it that once you move the knob it stops for good until next time you start up?

    Maybe take the knob off and check there's nothing blocking proper movement?
    shavey likes this.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    6
    Quote Originally Posted by Journeyman View Post
    Maybe take the knob off and check there's nothing blocking proper movement?
    WOW, should have posted months ago! Took off the knob and unscrewed the brass pin, gave it a clean and low and behold no leak. Thanks for the simple tip Journeyman



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •