Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem with EM6910 steam dial

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1

    Question Problem with EM6910 steam dial

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    Hi I'm a newbie and need some advice. Bought the machine a couple of months ago (and have lost receipt) and the dial for steam gets stuck while turning it on and then when I try to turn it off. Pressure seems fine while it is on. Feels stiff or sticky! Not sure how else to describe it. Any tips?
    I am north of Brisbane if anyone knows who might be able to fix it?

  2. #2
    Senior Member mwcalder05's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Sunshine Coast
    Posts
    437
    Erm, are you sure you have the right machine?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    36
    This happened on my newish Sunbeam EM6910 too. The service guy (over the phone) told me to pull the knob off and then give it a quick 'clean' (just with a cotton bud or something similar, with some light alcohol-based cleaner), on the area that contacts the metal spindle. I then pushed it back on and it did the job.

    [p.s. don't quite know what you are getting at mwcalder05...?]

  4. #4
    Senior Member Journeyman's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bendigo
    Posts
    1,029
    Do what JamesJames says and while the knob is off, check the screw in the centre - mine was loose (& eventually fell out) and I was having all kinds of strange issues with steam until I tightened it again - at which point all the 'issues' vanished.

  5. #5
    Senior Member mwcalder05's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Sunshine Coast
    Posts
    437
    Ahh I see, I took the word 'dial' as the steam temp gauge on the EM7000. Never-mind me!



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •