Results 1 to 4 of 4
Like Tree2Likes
  • 1 Post By 338
  • 1 Post By IvanG

Thread: Sunbeam EM7000

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    22

    Sunbeam EM7000

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    Hey all.. Just the last day or so my EM7000 has stopped giving good pressure on my shot pour, even with a fine grind. I'm using the dbl basket with a 2 shot pour, and usually get perfect pressure with a 27-30 second pour. (Around 35g shot weight in the cup.). Now all of a sudden the pressure is low and pour lasts about 16 seconds, and I end up with about 22g shot in the cup. I've tried reducing the grind size and it chokes the shot pour but the pressure is still low.
    I cannot see any cracks anywhere, the beans are fresh and I grind here in a Breville Smart Grinder Pro.

    Anyone have any ideas what to do? Thanks.

  2. #2
    338
    338 is offline
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Sydney
    Posts
    985
    Hi Ivan, put your rubber disc/ cleaning disc into the portafilter, and see what result you get on the gauge. If you get full pressure the problem is within the coffee/grinding/prep side of things, if you get low pressure the problem is within the machine. At least it gives a starting point.
    level3ninja likes this.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    22
    Yeah just tried that and the pressure was only up to the "grey" area on the gauge. Well below what it should be.. Looks like I'm taking it to a repair joint.
    Dimal likes this.

  4. #4
    338
    338 is offline
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Sydney
    Posts
    985
    Yeah get to a repair joint



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •