Results 1 to 5 of 5
Like Tree1Likes
  • 1 Post By sybrad

Thread: FS [VIC] EM7000 with busted steam pump $150

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    16

    FS [VIC] EM7000 with busted steam pump $150

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    I've got an EM7000 that has a busted/leaking steam pump. Refer to this thread. I'm located in inner south east Melb.

    1.5 years old (bout during boxing day sales last year) and therefore outside warranty

    Background to this is, I did a descale on the machine, replaced O'rings on the steam wand and was going to look at the relief valve at the steam pump. After opening up the steam pump, all the parts fell out. I haven't been able to put it all back together since.

    This was around the time the Breville BES920 was on sale for ~$630 so I ended up buying that. I'm fairly certain replacing the steam pump in this should fix it.

    This machine was operating faultlessly prior to this, making 1 cup of coffee per day. Machine comes with all parts it came with except the milk jug which I've lost.

    PM if interested.

    $150 FIRM. I'll be advertising this on gumtree shortly.





  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Bathurst
    Posts
    1,127
    Just to let you know before you sell it, these machines have 5 year warranties on the pumps.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by noidle22 View Post
    Just to let you know before you sell it, these machines have 5 year warranties on the pumps.
    Sh1t! Really? I thought it was a total 12 months for all parts

    Damn. Well, given I've opened up the machine, warranty is most likely void.

    Just FYI there is nothing wrong with the pump. Its just I've opened it up and cant put it back together. Currently, when activating the steam pump, I can hear the sound of the pump, but no steam or water comes out from the wand.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    5
    you might have an air lock , try opening the team wand and the hot water pump at the same time for a couple of minutes
    my em 7000 blew a thermo fuse and a little bit of water was coming out no steam the thermoblock was not heating up
    datzed likes this.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by sybrad View Post
    you might have an air lock , try opening the team wand and the hot water pump at the same time for a couple of minutes
    my em 7000 blew a thermo fuse and a little bit of water was coming out no steam the thermoblock was not heating up
    Thanks, will try this tonight.



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •