Announcement

Collapse
No announcement yet.

My Rocket Giotto is sick!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • My Rocket Giotto is sick!

    G'day all.

    I turned my Giotto on this morning and I've got no pressure at all.

    Pump runs and pulls cold water.

    There is nothing showing on the gauge. It's dead cold!

    My heating element registers 49 ohms, my over temp switch is fine and pressure stat seems to be closed.

    I'm only getting 55VAC at the connections to the element, which I'm assuming should be 240VAC.

    Does this sound like the control module has had it?

    Thanks.

    Jim

  • #2
    'fraid so Jim...make sure your tech does a rewire to current spec. upon replacement of the board.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Talk_Coffee View Post
      'fraid so Jim...make sure your tech does a rewire to current spec. upon replacement of the board.
      Thanks for your reply Chris!

      According to some research that I've done, my machine currently has a 'ELETTRONICA BIESSE' module P/N:C190004166.

      If I use a 'PROELIND' module P/N:A190004275 it should plug straight in with obviously some repositioning of the wires.

      No harness upgrade required.

      Do you know if I'm correct?

      Thanks.

      Jim

      Comment


      • #4
        Well, it's all sorted!

        After contacting Dibartoli and speaking with Renzo, he was able to supply me with a new Control Module as well as the new way to wire it up!

        Talk about great customer service!

        Had it in and wired up in under 25 mins!

        Thanks Dibartoli!

        Jim

        Comment


        • #5
          Sorry I missed your earlier question Jimbo. Glad you're up and running for the weekend!

          Comment

          Working...
          X