Results 1 to 5 of 5

Thread: ANOTHER em0450 QUESTION

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    11

    ANOTHER em0450 QUESTION

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    I have been happy with my grinder since getting it when they first came out , 5/6 years ago ?
    Since then the grind setting has gone from around 12 down to under 5 . After reading about the shims needed I got some and put 2 in , put the grinder back together and now even having it wound right down to 1 or 2 the grind is way too course . Did I do something wrong ? Do I need a new grinder ?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    395
    Make sure you didn't put the upper burr carrier in backwards.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by Hildy View Post
    Make sure you didn't put the upper burr carrier in backwards.
    I don't have the instructions handy but It seems to go in snugly one way .

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    395
    It goes snugly in two ways; one of which adds about 15 to your setting (so that you can't ever grind fine enough). See Journeyman's thread from last year for a description.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    11
    Thanks Hildy , went searching for my manual , my wife told me where it was , reassembled properly and now it is working beautifully again .



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •