Results 1 to 2 of 2

Thread: Lost my steaming mojo...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1

    Lost my steaming mojo...

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    Hi folks,

    I have a 1-hole tip Rancilio Silvia V3 which I recently had serviced after 11 months of use. Ive been able to produce reasonable microfoam for the best part of a year, but ever since I had the machine serviced, my steaming sux. :-/ Attached is a pic from a few months ago - now I cant seem to get anything close - mainly hot milk with minimal foam. Its extremely frustrating as I usually got fairly good results before. I cant work out whats going on. Am using A2 lite milk as per usual. Any suggestions would be greatly appreciated. I feel like Im going nuts!!

    thanks!
    PJR


  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    150

    Re: Lost my steaming mojo...

    Ive been having a few issues of late getting consistent microfoam coming. Ive noticed that it was worse with the Coles branded stuff, and the Costco stuff (its Christmas/New Years, got to live with what gets brought home). Im in Canberra and the local milk has been hit and miss for me. I suspect the weather or just current season is causing some variability in the milk.



Similar Threads

  1. Silvia lost steaming pressure!
    By mattydv in forum Brewing Equipment - Midrange ($500-$1500)
    Replies: 2
    Last Post: 26th September 2011, 03:49 PM
  2. Ristretto Mojo @ Epic Espresso
    By Gilbert in forum WA
    Replies: 3
    Last Post: 23rd January 2009, 11:48 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 23rd January 2009, 10:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •