Results 1 to 15 of 15
Like Tree4Likes
  • 1 Post By noidle22
  • 2 Post By Barry O'Speedwagon
  • 1 Post By TOK

Thread: What is wrong with my typing on this site?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    21

    Unhappy What is wrong with my typing on this site?

    Gene Cafe Coffee Roaster $850 - Free Beans Free Freight
    Am I the only one who has a big problem typing? When I write a message on the forums or send a reply to an email it takes ages because if I type at a normal speed ( not that fast!) letters are missed and it is a big jumble. What is the secret? Typing this message is fine, quite normal, so what is the matter on the other forums?

  2. #2
    Senior Member Barry O'Speedwagon's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PRL
    Posts
    2,655
    Quote Originally Posted by beezneez View Post
    Am I the only one who has a big problem typing? When I write a message on the forums or send a reply to an email it takes ages because if I type at a normal speed ( not that fast!) letters are missed and it is a big jumble. What is the secret? Typing this message is fine, quite normal, so what is the matter on the other forums?
    Very hard to understand what you mean, give that you finish by saying that 'typing this message is fine....what is the matter on other forums?' What other forums?

    It would very much help if you let us know what device / browser (or other software) you are using to access the forum.

  3. #3
    Senior Member noidle22's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Bathurst
    Posts
    1,156
    Well I think thay dklwlpf kiuslw hucmlep jduuao id7uhwklm,

    Hope thjk sasdk helps
    cadamei likes this.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Perth , Western Australia
    Posts
    97
    I get the same problem only when writing or relying to pm's , letters don't come up when you hit the keys.

  5. #5
    Senior Member Barry O'Speedwagon's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PRL
    Posts
    2,655
    Could one of you please cite what device / browser you are using?

    I seem to remember a similar problem I had using Chrome on a Windows 8 PC about a year ago. IIRC it was related to a problem with one of the Chrome plug-ins.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Perth , Western Australia
    Posts
    97
    Windows7 on my PC

  7. #7
    Senior Member Barry O'Speedwagon's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PRL
    Posts
    2,655
    Quote Originally Posted by cleanCup View Post
    Windows7 on my PC
    Ta. But what browser are you using? i.e. Chrome / Internet Explorer / Firefox etc?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Brisbane, QLD
    Posts
    61
    Yep, I get exactly the same problem. I have to type really slowly with only one finger like when I was a kid. Otherwise it misses nearly every second letter

  9. #9
    Senior Member Barry O'Speedwagon's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PRL
    Posts
    2,655
    OK. As nobody seems prepared to disclose what browser they are using, you might try the following:
    1) Try a different browser and see whether the same problem exists.
    2) If using Chrome, remove/disable any third-party toolbars. Try disabling the 'hardware acceleration' option in Setting / Advanced.
    3) Assuming your problem only applies to 1 browser, backup your settings, then uninstall the browser, and re-install it.
    cadamei and Dimal like this.

  10. #10
    Senior Member GrahamK's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ormiston - Brisbane
    Posts
    544
    I was getting similar problems. There appeared to often be a lag between typing and what appeared in the Post typing block. It made you feel you should be pressing the keys with more force, which of course was not needed using other application. There also seemed to be a problem when you select a word to overtype due to a spelling mistake for instance, sometimes it took a while to comprehend you had selected the word even though it was shown highlighted, nothing happened when you overtype. Most cases you had to re-select and try again. Also some keyboard keys seemed to not do what you expected them to do. Some of it could be due to the auto save feature on the portal. That was on Windows 8.1 and usually IE.

    I have just upgraded to Windows 10 and trying Microsoft Edge. Still seems to be some issues. However none of them showstoppers, just annoying.

    GrahamK

  11. #11
    TOK
    TOK is offline
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    697
    Ive had problems twice:
    1) when I was using Internet Explorer on Windows 7 Pro.
    Site owner here recommended I go to Chrome, but I went to Firefox instead. Never had a problem since. Go Firefox.

    2) when I was having a "cheapness phase" and bought a home computer from Aldi. The specs on paper were fantastic and the price was....cheap. Had the same symptoms described above. Windows 8. Cant remember about the browser but it did it even when just writing a document. I didn't persevere and took it back. Bought a good computer instead, back to Windows 7 and Firefox and whalla, problem solved.
    Dimal likes this.

  12. #12
    Member
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Perth , Western Australia
    Posts
    97
    Quote Originally Posted by Barry O'Speedwagon View Post
    Ta. But what browser are you using? i.e. Chrome / Internet Explorer / Firefox etc?
    Sorry, I am using internet explorer.

  13. #13
    Senior Member Barry O'Speedwagon's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PRL
    Posts
    2,655
    Quote Originally Posted by cleanCup View Post
    Sorry, I am using internet explorer.
    No worries. One thing that is worth trying is to go through Settings / Advanced / 'Restore Advanced Settings'.

    I don't use IE much (only when forced).

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    21
    Hello Barry.
    When I said other forums I should have specified other places on this site, eg. Brewing Equipment - Midrange. I use IE11 but it has always been the same on earlier versions of IE. I have a very good specced computer and am still using Windows 7. It is not a very important problem, I was just curious to know if others had the same thing occur. I have Chrome installed and will give that a go although I don't like it as much as IE. Will report back.

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    21
    Okay, just tried Chrome and typing was fine. Verrry strange! Looks like when I want to say something, it will have to be Chrome. Thanks for the suggestion.



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •